laupäev, 10. juuli 2010

Esimesed emasõied.

















Esimene Honey Yellow emasõis avaneb 25. juunil, so umbes 4 nädalat peale kasvukohale istutamist. Et võimalikult varakult vilja maitsta, üritan teda ka tolmeldada, kuid see tundub keerulisem, kui arbuuside tolmeldamine. Pealegi õitseb sel päeval vaid kaks sama sordi isasõit.
26. juunil on avanenud ka teine Honey Yellow emasõis, lisaks tomatimajja istutatud Edonis. Tolmeldan needki õied ning 27. juunil teise Edonis´e taime emasõie.
Nädala pärast maale tulles rõõmustavad mind esimesed meloniviljahakatised. Siiski päris esimene tolmeldamine 25. juunil ei õnnestunud.
Selleks, et oleks ülevaade, millal üks või teine viljaalge tolmeldatud ning millal oletatavalt saak valmis, seon esimestele viljunud melonitele lindi tolmeldamise kuupäevaga. Nii on lihtsam arvestada, millal kasvõi enne vilja lõplikku valmimist kastmisega tagasi tõmmata. Mulle kui algajale tundub niimoodi lihtsam.
Esimesed viljunud viljad kasvavad õnneks maapinnast ca 15-20 cm, seega on toestust meloni alla väga lihtne organiseerida. Piisab mõnest kõrgemast istutuspotist, millele asetan papptaldriku.
Siin on 6-päevane tomatimaja Edonis F1, tolmeldatud 27.06. Päev varem tolmeldatud sama sordi vili on pisut suurem. Ka nende alla paigutan mõned potid toestuseks.
Edonis on nö French Charentais tüüpi üsna varajase valmimisega hübriidsort. Tõusmetest küpse viljani kulub ca 70 päeva.






 
Nädalaga on Honey Yellow kenasti kosunud.
Ka tomatimaja kaks Edonis´ vilja kasvavad mühinal (viljumisest 2 nädalat möödas). Ilmad seda igati soosivad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar